donderdag 21 november 2013

koud he?

hallo allemaal, volgens de mensen die het kunnen weten gaat het nu echt koud worden brrrr.
Ook wel weer een gezellige tijd, als je er tenminste niet uit hoeft als de hemelsluizen wijd open gaan.
Ik ben in ieder geval weer goed bezig geweest met de voorbereidingen ervan, voor de kleinkinderen en schoonzoons hippe mutsen gemaakt (lees gehaakt), ik zet er zo wel wat van op mijn haken en breien blog , voor mezelf is de gebreide poncho bijna af en voor een van de dochters is er nog een mega sjaal in de haakmaak. Dat verklaart gelijk waarom ik even wat minder druk kan zijn  met de kaartjes, hoewel ik echt behoorlijk achter loop met de kerstkaarten, maar wij gaan morgen heerlijk een weekje richting Nrd-Limburg en dan gaan de kaartspullen wel mee, dus dat gaat vast goed komen.

Vandaag kan ik een kaartje plaatsen dat aan 3 challenges mee gaat doen, het lijkt wel of ik het heb uitgezocht haha, maar wel handig want ook aan de challenges kom ik amper of eigenlijk helemaal niet toe.

 
Dit kerstkaartje heb ik geborduurd in de traditionele kerstkleuren, het patroon is van Chrissie uit een vorig HJ. De basiskaart is rood, het geborduurde deel op wit en dat heb ik met chalk een beetje "licht" gegeven met zachtgeel, het gele glitterpapier heb ik met een nestabilty mal uitgesneden, daarop een heel lief muisje gekleurd en met stickels bewerkt, nog een paar kleine sterretjes en niet te vergeten de sneeuwrand aan de onderkant.
Deze kaart laat ik meedoen aan de challenges van:
 
Weer gezellig dat jullie een bezoekje aan mijn blog hebben gebracht, bedankt daarvoor, heel blij wordt ik daar steeds van  en ik ga straks tussen het inpakken nog een rondje blogs doen. Gelukkig is op ons vakantieadres wel internet zodat ik al jullie moois niet te lang hoef te missen en ik zelf ook nog iets kan plaatsen, groetjes weer en tot blogs
 




zaterdag 16 november 2013

Er is er een jarig hoera, hoera

Wat gezellig dat jullie weer even een kijkje komen nemen op mijn blog, enig ook zoals jullie gereageerd hebben op mijn knopenkaart, hij staat al weer klaar om verstuurd te worden.

En dan zoals bovenaan het bericht staat; er is er een jarig....... en dat is Antoinette ,  van harte gefeliciteerd en een hele gezellige dag met heel veel lekkere taart mmmmmm.

Mijn kaart had Antoinette eerder deze week al ontvangen maar nu kan ik hem ook hier laten zien, daar komt die dan......

 
Deze keer heb ik gekozen voor een ronde kaart met een ronde label er in, het dp is van Magnolia evenals de stempel, hoe toepasselijk, met een heerlijke taart ( het water loopt me intussen in de mond, maar ik blijf nog even standavastig want als je lijnt moet je het goed doen) De stempel heb ik ingekleurd met Faber Castell potloden en hier en daar wat stickels gebruikt voor een feestelijk tintje.
De kaart is vast gezet met een festonrand, daarop een rand met pompommetjes en aan de achterkant roze zigzag band, een 3D- sticker met een wens en een vilten bloem maken de voorkant kompleet.
Dan de label, hier staat Tilda dus met haar heerlijke taart, tussen de laagjes karton heb ik en roze rinmpelbandje geplakt en een roze lintje bovenaan om aan vast te pakken

 nog een keer de voorkant maar dan zonder label, ik heb aan de binnenkant boven nog een stikrandje getekend met gelglitterstift
 
En natuurlijk........, jullie raden het al, ben ik heel erg benieuwd wat jullie van deze kaart vinden, ik hoop straks nog even een blogrondje te doen, maar nu eerst met de jongste kleinzoon aan de surprise voor school, groetjes en een fijn weekend allemaal en tot blogs

dinsdag 12 november 2013

De knopendoos

Hallo allemaal, daar ben ik alweer, tja....., als het komt dan komt het ineens, als het dan maar geen hollen of stilstaan wordt, maar ik heb toch zo lekker gewerkt vanmiddag en vanmorgen tijdens mijn blogronde (het is echt geen rondje meer haha) zag ik een hele gave challenge voorbijkomen, dus mijn spulletjes gepakt en aan de slag gegaan. Komt goed uit met een paar verjaardagen in het vooruitzicht.

Deze keer een liftkaart bij liftchallenge   #54

Dit is mijn kaartje geworden

 
ik zie dat de belichting niet optimaal is helaas. Ik had nog dit leuke dp liggen, knoopjes doen het altijd wel, vervolgens de randen een beetje met de disstresser bewerkt en ook de inkt van Tim Holz erbij gepakt, een stukje toepasselijk lint met een randje van de Martha Stewart pons eronder en ja, toen kwam de knopendoos erbij, gelukkig nog net een paar bruine knoopjes gevonden en erop gezet, de tekst en de rand onder de knoopjes zijn gemat op kraftpapier.
 
en dit is het te liften kaartje

 
 
bedankt voor jullie trouwe bezoekjes en altijd weer leuke reaktie's, groetjes en tot de volgende ronde

maandag 11 november 2013

Knippen, plakken en kleuren

Welkom weer allemaal, heerlijk het weekend weer zitten freubelen, ik ben wel met een inhaalslag bezig en dan zijn er ook nog de verjaardagen en zieken tussendoor, dus we zijn van de straat.
Ook leuk dat ik weer een nieuwe volger kan verwelkomen en dat is Elisabeth, Elisabeth is geen kaartenmaakster maar maakt de leukste dingen met haken en breien.

Mijn verjaardagskaart bestemd voor Antoinette, is ook af en is vandaag op de post gegaan, maar kan ik nog niet laten zien, dat wordt pas eind van de week. En dan heb ik nog 2 opkikkerkaarten gemaakt voor 2 zwemmaatjes van me die allebei een operatie hebben ondergaan en die heb ik dus weer een lekker ouderwets geknipt, geplakt en gekleurd

 
de kaart hierboven is voor een  vrouwelijk zwemmaatje en heb ik eerstge-embost en met chalk gekleurd
 
 
 
en deze is vrij strak, van mij mag je het een CASkaart noemen en is voor een man, wel met 2 verschillende mallen ge-embost,
verder schiet mijn gebreide poncho ook al op, nog niet helemaal klaar maar ik wissel gewoon een beetje af, er liggen ook nog kaartjes te wachten om te borduren, dus ik verveel me niet.
Super bedankt voor jullie leuke berichtjes op mijn vorige bericht en ik kijk ook nu natuurlijk weer uit naar alle reaktie's, groetjes en tot blogs,

donderdag 7 november 2013

OEHOE en Te Gekke Krijtjes

Hallo  allemaal, ik was weer even de grote afwezige, het lijkt wel of last had van een herfstdip of zoiets, nouja wat de kaarten betreft dan, moet ik ook niet overdrijven want ik was best druk met haken en breien, ja en dan heb  je eigenlijk niet genoeg aan 2 handen en 24 uur in een dag.

Vanmiddag tijdens mijn rondje blogs kwam ik er ineens achter dat het vandaag donderdag is en dus nog een kerstkaartje kon plaatsen bij Yvonne , dus als de weerga mijn kaartspullen tevoorschijn gehaald en aan de slag gegaan, nu had ik pas van die schattige uiltjes snijmallen gekocht en die wilde ik ook gebruiken, dus de mal gepakt, zitten ze gebroederlijk aan elkaar, dus maar alle drie uitgestanst en toen merkte ik dat het snijden niet zo goed was gegaan, dus nog maar een keer en nog een keer, uiteindelijk heb ik de rest uit moeten knippen dus dat schoot lekker op grrrr.
Ook wilde ik de boompjes met vilt uitsnijden in wit, dat lukte, maar de tak ging weer niet met vilt dus toch maar weer papier gepakt, lekker afwisselend dus.

Het achtergrondpapier zat een van de laatste keren bij het  Engelstalige hobbyblad Creativity, daar zit altijd wel iets leuks gratis bij.

En dit is hem dan geworden, niet teveel op de kaart, gewoon een rustige Kerstkaart met meneer de  Uil, ik heb hem wel een paar wiebeloogjes meegegeven, vond ik wel grappig


 
Dan heb ik hieronder een condoleancekaartje geplaatst, de achtergrond heb ik bewerkt met mijn  Te Gekke Krijtjes , deze heb ik onlangs gekregen van een lieve vriendin en ik was er al eens mee aan het oefenen geweest, maar nu heb ik er mijn eerste kaart mee gemaakt, het is niet zo heel goed te zien, maar de kleuren die ik heb gebruikt zijn lila en grijs en als basis zijn Starform stickers gebruikt, die haal je er later weer af en dan lijkt het op shadowpainting, helaas was de aanleiding minder leuk, maar ik vond het een mooi kaartje, dus kon ik het versturen. Ik moet toch nog wel een beetje oefenen met de aanzet van het kleuren, maar daarvoor breng ik dus steeds een bezoekje aan het blog waar heel veel leuke filmpjes op staan
 
 
Weer heel erg bedankt voor jullie bezoekjes en natuurlijk kijk ik met spanning uit naar jullie reaktie's, groetjes en tot blogs