donderdag 30 mei 2013

Edwin op de latten

Hallo allemaal, alweer een week geleden dat ik mijn vorige kaartje postte en dat was ook een kerstkaartje, het is vandaag weer donderdag, dus Yvonne dag, in ieder geval voor de kerstkaartjes.
Het lijkt wel of ik me niet goed aan de kaartjes kan houden, ik zal het geen inspiratiedip noemen want als ik mijn blogrondje bij jullie doe zie ik genoeg moois voorbijkomen waar ik zeker inspiratie van krijg, maar ik ben ook met verschillende dingen bezig die ik gewoon aan het uitproberen ben, zoals kleine doosjes en zo meer. Ik ben wel lekker aan het kleuren alleen krijg ik het maar niet op de kaartjes. Dus waag ik me maar weer aan de kerstkaartjes.


Ook voor dit kaartje heb ik weer gebruik gemaakt van een basiskaart die in de goodybag zat vorig jaar, het dp is van een bloc van Marianne Design en daarvan heb ik het effen blauw door de cuttlebug gedraaid met deze bobbeltjes embossingmal, Edwin met skies had ik al gekleurd met potloden tijdens mijn vakantie, uitgesneden met een X-cut mal en vervolgens omgetrokken met potlood zodat er eenzelfde  blauwe achter het afdrukje komt. Alles met blauw en lichtbruin ingekleurd en wat sneeuw met stickels op de muts, schoenen en sneeuw.  De kerstklokken aan de rechterkant heb ik met dezelfde kleuren gedaan, als laatste de kerstwens erop.
Met dit kaartje wil ik ook meedoen aan de challenge  #57  bij IAMC   - alles mag.
Het begin van de kerstkaarten is dus gemaakt.
Weer heel erg bedankt voor jullie reaktie's op mijn vorige kaartje, ik lees ze met veel plezier en ben nu ook weer benieuwd wat jullie van mijn kleine Edwin vinden



zaterdag 25 mei 2013

Ja hoor, een kerstkaartje

Hallo lieve bloggers, het is alweer een kleine week geleden dat ik een kaartje heb gepost, ik heb er wel een paar gemaakt maar die kan ik nog niet laten zien, dus dat komt allemaal nog.
En verder wilde het lijf ook niet zo meewerken afgelopen week, dat rotweer ook, maar gelukkig hebben we vandaag toch een beetje zon, ik durf het niet te hard te roepen want dan schrikt die misschien en is die weer weg.

Tijdens mijn vakantie , een poosje geleden, had ik wat spempelafdrukjes ingekleurd, ook al voor de kerst, want ik kom anders echt weer in tijdnood. Maar om ze af te maken lukte weer niet, ik had gewoon iedere keer iets anders in mijn handen.
Ik heb me aangemeld bij de blog van Yvonne van Bruggen, daar kun je iedere week meedoen met een kerstkaart en ik heb mijn eerste kerstkaart nu echt klaar en die gaat meedoen met de challenge van deze week. Het is nu een kaart in de traditionele kleuren rood en groen en dit is hem geworden

 
Het witte basispapier met klokjes had ik nog liggen van vorig jaar, het zat in een goodybag, het dp is van een bloc van MD, een paar glitter kerststerretjes erop en de kerst Edwin met lantaarn  in 3D er op gezet, alles is ingekleurd met mijn potloden (van alles wat) en de tekst is van een stempel van Papermania (denk ik).
 
Weer heel erg bedankt voor jullie leuke berichtjes en natuurlijk ben ik weer heel benieuwd wat jullie van dit kerstkaartje vinden 

vrijdag 17 mei 2013

Gone to the beach

Hallo lieve bloggers, volgers en bezoekers, ja hoor wij zijn er helemaal klaar voor, op naar het strand.
Was het maar zo'n feest he? Ik kan me niet herinneren dat het zo lang zo koud is geweest, ik heb vandaag mijn winterjas weer aangetrokken, in een week tijd mijn zomerjas, mijn tussendoortje en mijn winterjas, 't is toch knap en de verwarming staat ook weer aan. Je moet me hier niet zien zitten, ik kom net van mijn zwemuurtje en zit helemaal verkleumd met een joggingbroek aan en een fleecevest over mijn trui, geen gezicht, maar kou is ook armoe hoor.

Om de boel maar een beetje uit te dagen heb ik dit kaartje gemaakt, doen we maar of het het mooiste weer van de wereld is


 
De basiskaart is lichtblauw, het dp is uit een nieuwe serie van Papermania evenals de stempels van de strandhuisjes en het uithangbord, de stempels heb ik op craftpapier gestempeld en niet ingekleurd, ik vind het zo wel grappig staan en ik denk dat het anders te druk wordt ook. En het 3D plaatje is weer uit een oude Hobbyhandig, echt lekker vintage, dan nog een stukje touw om het uithangbord aan op te hangen.
 
Nu maar afwachten tot we echt het water in kunnen met een heerlijk zonnetje erbij,
Heel erg bedankt nog voor jullie reaktie's op mijn vorige kaartje  en ik ben weer reuze benieuwd wat jullie van deze strandliefhebbers vinden



dinsdag 14 mei 2013

Nog maar een vintage kaartje erbij

Hallo allemaal, gezellig dat jullie weer even een kijkje komen nemen op mijn blog.
Gisteren heb ik weer eens in mijn oudere hobbybladen gekeken, zomaar om te kijken wat ik nog had, nou jullie snappen het al, dat was meer dan ik dacht, dus maar een stapeltje gepakt en gekeken of er iets bruikbaars tussen zat voor iets waar ik wel mee uit de voeten kon. En ja hoor, ik ben zowaar begonnen aan een kerstkaartje, is bijna af en vervolgens nog een vintagekaartje gemaakt en dat vanmiddag afgemaakt. Ik zag dat je bij het we love vintage blog ook nog met een tweede kaartje mag meedoen, dus dat doen we maar, volgens mij is het best een hoog vintage gehalte.

 
Als basiskaart heb ik zalmkleurig papier, daarop olijfgroen papier en vervolgens dp van Marianne design, het plaatje is daar ook van, onderaan aan de kaart zit goudkleurig kant en de tekst is van een stempel van  Nicole Verkooijen, de swirls en bloemenstansen zijn ook van MD en zijn van glitterpapier van Olba en de bloemetjes uit mijn voorraad.
 
Dat was het dus weer voor nu, vanavond maar even in de ruststand, morgen weer een nieuwe dag,
 
natuurlijk weer bedankt voor jullie leuke reaktie's op mijn washitape kaart, en natuurlijk ben ik ook nu weer heel erg benieuwd naar jullie reaktie's , ik kijk er weer erg naar uit en lees ze met plezier,
 
 

zondag 12 mei 2013

Een echte uitdaging

Zo, dan is Moederdag ook alweer voorbij, hebben jullie een gezellige dag gehad of misschien iets bijzonders gedaan? Wij hebben het rustig gehouden, mijn man heeft vanmiddag voetbal gekeken op de tv en ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan.
We zijn nu net thuis van het gourmetten bij onze jongste dochter, heerlijk buikje weer rond gegeten en nu even uitbuiken.
Zoals gezegd, ik heb de stoute schoenen aan getrokken en een nieuw soort kaart gemaakt , voor mijn begrip dan hoor.
Ja, de titel zegt het al, dit is een echte uitdaging voor mij.
Een kaart met washitape en/of papieren stroken volgens een sketch. Dat is de challenge deze keer van DCL  (dutch card lovers)
Ik heb mijn washitape (nog nooit gebruikt) en papier voorraad (restjes) gepakt en ben er eens voor gaan zitten, gelukkig had ik een voorbeeld anders had ik er waarschijnlijk niks van gebakken.
Toen maar gaan schuiven en plakken en ik vond ook nog de stempelde afbeelding, die kon ik dus gelijk inkleuren met de kleuren van de tape en het papier  en zie hier........, mijn eerste washitape kaart


 
 
En weet je wat? ik vind hem zelf nog leuk ook , wat een verrassend effect is dat, dat smaakt naar meer haha. Echt uitleg heeft het niet nodig, geen ekstra foefjes of stansen benoemen, het is wat het is gewoon.

 
Dit is de sketch die je moet volgen en de challenge loopt tot vrijdag 24 mei,
 
en natuurlijk wil ik jullie weer bedanken voor de leuke reaktie's op de gevulde aardbei, allebei de moederdag crea's zijn trouwens met veel enthousiasme ontvangen.
En nu maar weer afwachten wat jullie van dit nieuwe projectje vinden, ik lees jullie graag.
Groetjes en tot blogs



vrijdag 10 mei 2013

Reuzen aardbei met vulling

Allemaal weer een hele goede vrijdagavond.  Eerst maar even iedereen bedanken voor de leuke en gezellige berichtjes op mijn nostalgische kaart, moest ik toch maar eens meer gaan doen, bloemetjes, kantjes en lintjes genoeg. Ook is het weer leuk om een nieuwe volger te verwelkomen en dat is Anita, ik dacht eerst even he? zij is toch al volger, maar er is dus nu nog een Anita bij, heel gezellig gaat dat worden haha, ik ben superblij met jullie allemaal.

In het laatste Hobbyjournaal zag ik toch een leuke crea staan, eerst Ollie 3 afgemaakt en toen mocht ik van mezelf weer met iets anders bezig. Ik heb mijn kleinkinderen maar een handje geholpen met een Moederdag kadootje, het eerste was het kaartdoosje met de mercireepjes en theezakje (2 berichtjes terug) en nu heb ik een grote aardbei gemaakt, zo leuk (vind ik zelf tenminste)

 
Het stippeltjes papier is vrij stevig dus heb geen ander basispapier gebruikt, de punt moet chocoladedip voorstellen en bovenop zit een groen kroontje, dit papier heb ik even door de cuttlebug gedraaid, heeft het toch een beetje effect, vervolgens een touwtje en het rode smalle lint door de gaatjes gedaan en bovenop gestrikt  
 

 
hier nog even een detailfoto van de bloemetjes met meeldraadjes en een kantje met gouddraad, dit heb ik gemaakt met mijn bowdabra
 
 
En dit zit erin, ziet er toch heerlijk uit?
 
Met deze heerlijke aardbei wil ik meedoen aan de challenge bij scrapkaartchallenge, zij vragen een kaart met stippels, maar ik denk dat een aardbei ook wel mag (hoop ik).
Allemaal weer een heel fijn weekend gewenst en voor de meesten zit de vakantie er weer op, maar weer sparen voor de volgende. Ik ben benieuwd wat jullie van mijn aardbei vinden en ik kijk weer uit naar jullie berichtjes
 
 
 
 
 

woensdag 8 mei 2013

speciaal

hallo lieve blogvolgers en bezoekers, ik heb weer met heel veel plezier jullie leuke reaktie's gelezen, wat kan een mens daar toch blij van worden he?

Vandaag een bulk, ja echt een bulk, strijk weggewerkt, ik had nl. ons zomergoed nog niet tevoorschijn gehaald, maar ja met deze temperaturen moest het er toch maar eens van komen. Het zomer- en wintergoed wordt afwisselend in plastic kratten opgeborgen, want zoveel ruimte hebben we niet om dat allemaal te laten hangen of liggen, gisteren was het prachtig weer voor een lekker ruikende was en toen kwam het strijken dus, deel 1 ligt nu fris en fruitig in de kast, morgen verder.

Ik heb tussendoor nog wel even tijd vrijgemaakt voor een kaartje, het is bedoeld voor een 40-jarig bruidspaar en ik heb het maar nostalgisch gehouden.

 
De basiskaart is wat parelmoerachtig zalmkleurig papier, daarop dp uit een nostalgisch bloc, de mooie Noor mal erop ook in dezelfde kleur, een piramide 3D plaatje erop ( uit mijn voorraad), verder nog wat zalmroze en cremekleurige bloemetjes erop, in de onderste rand zitten pareltjes, als laatste nog de tekst erop.
 
Met deze kaart doe ik mee aan de challenge van 
 We Love Vintage Challengeblog - zij vragen een kaart/creatie voor een speciaal iemand
Weer heel erg bedankt voor je bezoekje en ik kijk weer uit naar jullie reaktie's
 
 

maandag 6 mei 2013

Moederdag

Hallo allemaal op deze heerlijke zonnige dag en  weer zo leuk om al jullie reaktie's op mijn vorige bericht te lezen, dat is dubbel genieten.

Vandaag plaats ik een kaartje voor Moederdag, eergisteren ben ik er al mee bezig geweest maar ik heb nog even gewacht met plaatsten, ik ben ook nog met mijn Ollie's bezig geweest, nummer 3 is bijna klaar., de eerste 2 zijn al naar hun bestemming en superleuk ontvangen.

Mijn kaartje, nou ja kaartje, hoe zal ik het noemen, een creatie dan maar is deze geworden:

 
Het papier heb ik vorig jaar gewonnen bij een candy , het is van " the London line"  engels papier. Er zit een stempel op van Marianne Design met allemaal lekkere cupcakes en een tekststempel (ook MD), en een paar papieren bloemetjes met stickels.
Het papier aan de binnenkant is van dezelfde serie, de bakjes met de mercireepjes en de theezakjes zijn weer met het papier van de buitenkant beplakt, voor de  randen heb ik een pons van Martha Stewart gebruikt, het band om te strikken heb ik tussen het basispapier en het designpapier geplakt en daarmee kan het kaartdoosje worden vast gemaakt. Het patroon komt uit een vorig Hobbyjournaal.
 



Met deze creatie wil ik meedoen aan de volgende challenges:
Krea2day   -  moederdagkaart
creapaleis  -   kaart voor Moederdag

en natuurlijk ben ik weer heel erg benieuwd naar jullie reaktie's, ik lees ze met heel veel plezier,
geniet lekker van het zonnetje engraag weer tot de volgende keer,



zaterdag 4 mei 2013

Een pauw geborduurd

hallo allemaal, heerlijk zonnetje weer vandaag alleen de wind blaast hier nog flink, maar de vooruitzichten zijn goed volgens de weermannen.
Dan trekken we er weer massaal op uit, heerlijk zon op de toet, genieten wordt dat weer.
We zien dan weer al die vrolijke dieren in de wei en in de dierenparkjes.

Het toeval wil, nou ja toeval, dat ik een poos je geleden van iemand een borduurpatroontje kreeg van een pauw. In mijn vakantie heb ik hem geborduurd maar wist niet goed wat ik er mee moest, tot ik van de week "de geest" kreeg, het werd een pauw in een tuin.


 
Ik heb de pauw zelf met glansgaren geborduurd en de buitenste blauwe rand met gewoon blauw garen, volgens het patroon moesten hier eigenlijk lovertjes komen maar dat vond ik een beetje te flets overkomen, vandaar dat ik gekozen heb voor de waaiersteek.
vervolgens uitgesneden met een nestabilty mal, knippen durfde ik niet, stel je voor dat het mis gaat, al het werk voor niets. De basiskaart is wit, daarop lichtblauw papier wat ik door de cuttlebug heb gedraaid met een embossingmal, de onderkant heb ik lichtgroen papier gescheurd en opgeplakt, daaroverheen een gestanst hekje van Tim Holz met ribbelkarton, een 3D sticker met bloem en vogel, daarachter een tak van Memorybox en en vlinder met stickels van Joy. linksboven nog een 3D sticker van een vogel en linksonder de klimop of Hedera van MD.
Het was even zoeken tot ik alles bij elkaar had, ik heb geloof ik wel 10 keer alles in mijn handen gehad, maar nu ben ik er wel content mee.
 Weer heel erg bedankt voor jullie leuke reaktie's op mijn vorige bericht en ik kijk er nu natuurlijk ook weer naar uit, zo leuk om te lezen iedere keer weer.
Vergat ik toch bijna te melden dat ik met dit kaartje mee wil doen aan de challenge bij
 De Creatieve Zebra  - alles mag
 
groetjes en voor jullie een heerlijk zonnig weekend en tot de volgende keer
 
 

woensdag 1 mei 2013

verjaardagskaart

Goedemorgen allemaal, alweer 1 mei vandaag en nog steeds geen voorjaarsweer, wel een zonnetje hier , maar nog veel wind en daardoor best koud. Zo, dat was het weerpraatje weer voor vandaag.
Leuk om alweer een nieuwe volger te mogen begroeten en dat is Ann, van harte welkom en leuk om bij elkaar weer inspiratie op te doen.
Ook weer bedankt voor al jullie leuke reaktie's op mijn vorige bericht.
Hebben jullie ook zo genoten van die prachtige beelden van de Koningsdag van gisteren? Gelukkig is alles goed en zonder problemen verlopen, dat was met de inhuldiging van Bea wel anders.

Nu dan naar mijn kaartje, ik heb daarvoor de sketch gevolgd van Dutch Card Lovers, Marjan had deze verzorgd.

 
De basiskaart is wit cardstock, met daarop blauw gestippeld papier van een bloc van de Hema, daarop een papieren doily, vervolgens een stukje dp van een nostalgisch bloc van de Action, met als  sentiment  gefeliciteerd, als laatste aan de linkerkant een paar pearldrops in lichtblauw en gestempelde bloemen die ik niet heb ingekleurd, ik vond het zonder kleur gewoon ook mooi.

 
Dit is de sketch van DCL voor de challenge  # 183
 
Natuurlijk  kijk ik ook nu weer uit naar jullie reaktie's, wat kan een mens daar toch blij van worden!  Ik ga nu weer  bij jullie blogs op bezoek om te kijken wat er weer voor moois is gemaakt, goed voor de inspiratie, groetjes en tot de volgende keer,