vrijdag 26 april 2013

ganzenhoedstertje

Hallo weer allemaal, lekker genoten van een heerlijk zonnige dag gisteren? gewoon vreemd om ineens een aantal mensen alleen in een T-shirt of blousje en blote benen te zien, zelf liep ik nog met mijn winterjas aan haha.
Ik ben een beetje aan het verzaken met mijn Ollie's, ik moet de tweede gaan opvullen, maar ben toch weer gezwicht voor de kaartjes, tja ging helemaal vanzelf. Ik had er weer eens wat oudere bladen bijgepakt, dan weet je ook weer eens wat je hebt, nou dat is behoorlijk wat kan ik jullie verzekeren.
Dus daar maar weer eens mee aan de gang gegaan, eerst een condoleancekaartje gemaakt, was ook weer nodig, is bestemd voor een oud collega en toen maar iets leukers opgezocht en dat is dit lieve ganzenhoedstertje geworden.

 
Het is een kaartje uit het blad "mijn hobbykaart" geworden, het plaatje is 3D en zoals je kan zien zit er een kantje onder het groene band, de 4 plakparels zijn in plaats van eye-lets, de eerste ging namelijk door het papier heen en toen dacht ik   "dat gaat hem niet worden" en heb de plakparels er maar bij gezocht., de tekst heb ik er met 3d plakband iets verhoogd opgezet.
Ik heb nog wel wat kaartjes klaarliggen, maar dat komt de volgende keer wel weer, ook weer heel erg bedankt voor jullie bezoekje, zo blij word ik daar van en ik ben natuurlijk ook nu weer benieuwd wat jullie van dit kaartje vinden. Ik ga nog even een rondje blogs doen om te zien wat jullie weer voor moois laten zien,
 

 

woensdag 24 april 2013

2 verjaardagskaartjes M/V

Hallo weer allemaal, hehe, eindelijk heeft de zon er weer wat meer zin in, tsjonge, daar zou je zomaar heel chagrijnig van kunnen worden, zolang zonder zon.
Ik heb net weer even het nieuwe HJ en de Hobbyzine gekocht, maar eerst even bloggen. Vanmorgen heb ik al de nodige bezoekjes bij jullie afgelegd en weer zoveel moois gezien, als je daar geen inspiratie van krijgt.....
Natuurlijk ook weer heel erg bedankt voor al jullie leuke reaktie's.
Vandaag heb ik 2 kaartjes om te plaatsen die ik al even geleden heb gemaakt maar nog niet had laten zien.

Als eerste deze kaart

 
De basiskaart is wit met daarop glimmend zalmroze cardstock, het plaatje wat je ziet is een stofje, had ik al lang in huis maar nog niet eerder gebruikt, verder heb ik wat blaadjesmallen van MD gebruikt evenals de swirl, een paar roze bloemetjes erop gezet, een gouden (nouja, het heeft ernaast gelegen) strik, gemaakt met de bowdabra en een parfumbedeltje eraan gehangen. Het formaat is overigens 10 x 10 cm , dus een kleiner kaartje.
 Met dit kaartje wil ik meedoen aan de challenge van cardsandscrap  , zij vragen een kaartje zonder designpapier


 
Deze kaart heb ik gemaakt voor een man die 50 jaar werd, hij is vrachtwagenchauffeur, dus vond ik deze wel toepasselijk, een stukje touw eromheen maakt het nog een stukje stoerder, het zigzagrandje heb ik met een stempel van MD erop gezet.
 
Gelukkig werkt blogger weer een beetje mee, erg lastig als je er iedere keer uitgegooid wordt.
En natuurlijk ben ik zoals altijd weer heel erg benieuwd wat jullie van mijn kaartje vinden, weer heel erg bedankt voor je bezoekje en tot snel weer,

zondag 21 april 2013

Vintage verjaardagskaartje

Hallo allemaal, alweer zondag vandaag, wat gaan die weken toch snel, gelukkig hebben we vandaag weer een heerlijk zonnetje, lijkt wel of de mensen gelijk een stukje vrolijker zijn, herkennen jullie dat?

Eerst maar weer iedereen bedanken voor alle leuke reaktie's op mijn vorige berichtje van mijnheer de uil. Ik heb mijn Ollie af, de eerste en hij staat net op mijn haken en breien blog , er moeten er nog 3 volgen, echt leuk!  Ook heb ik nog een paar kaartjes weten te maken en laat ik er hier alvast een van zien, hij is van de week naar zijn bestemming gegaan, dus kan het nu.



Het designpapier heb ik op het internet gevonden, ik vond het zo mooi!  Met distress inkt heb ik de randen bewerkt, een paar roze knoopjes met flosdraad erop gezet, een schaartje van een mal van Marianne Design, evenals de label en de stempel, het vogeltje is van een 3D plaatje.

Met dit kaartje wil ik meedoen aan het nieuwe vintageblog We Love Vintage Challengeblog,
zij hebben een schitterende candy, dus zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.
Weer heel erg bedankt voor jullie bezoekje, ik word er weer helemaal blij van en natuurlijk vind ik het weer leuk om jullie reaktie's te lezen, nog een fijne dag verder en tot blogs weer,






vrijdag 19 april 2013

Howdy Hooo

Hallo allemaal, het weekend staat weer voor de deur, dus voor de meesten van ons weer heerlijk een paar vrije dagen in het vooruitzicht. Het weer wil nog niet echt opknappen, dus gaan we  binnen de gezelligheid maar weer opzoeken. Met onze hobby(s) moet dat toch echt geen problemen geven denk ik zo. Ook ik heb nog een aardig lijstje voor me liggen met challenges waar ik eigenlijk wel aan mee wil doen, maar of het er echt van komt?????? we zien het wel.

Natuurlijk wil ik jullie ook weer bedanken voor de leuke reaktie's op mijn vorige kaartjes, heerlijk om ze allemaal weer te lezen.
We hebben toch wel weer een rommelige week achter de rug met oppassen op onze kleinkinderen en doktersbezoeken en ik heb toch ook wel weer een paar dagen lekker, nou ja noodgedwongen, bankgehangen. Ook ben ik weer aan het haken geslagen, ik ben met een Ollie begonnen, vanmiddag nog even garen bij wezen halen, want anders denk ik dat ik in het weekend zonder kom te zitten en dat moeten we natuurlijk niet hebben. Voor degenen die het nog niet weten ik ben een tijdje geleden ook met een blog gestart met haak en breiwerk, niet dat er al zoveel op staat, maar ik wil toch de boel een beetje gescheiden houden, het blog staat in de sidebar

En dan heb ik toch nog een mannenkaart weten te maken, niet mijn sterkste punt, maar het afdrukje had ik meegenomen met vakantie, dus die lag al klaar, eergisteren er mee aan het stoeien geweest en dit is hem dan geworden

 
De basis is weer een craftkaart, met daarop dp uit een bloc van de AC-tion, 'n strook jute, een takje van Memorybox, de groene tak is van MD, deze zijn allebei van foam gesneden.
Een paar houten vogeltjes van Xenos en de stempel is een digi, geen idee waarvan. Maar uiltjes vind ik sowieso erg leuk.
Met dit kaartje wil ik als 2de kaart meedoen bij De Creatieve Zebra
Heel benieuwd ben ik ook nu weer naar jullie reaktie's, weer leuk dat jullie op bezoek zijn geweest en tot de volgende keer weer en natuurlijk een heel fijn weekend 

dinsdag 16 april 2013

Poes en Vlinders

Welkom weer allemaal lieve blogdinnen en bezoekers, ook weer een hartelijk welkom aan Marianne als nieuwe volger, erg leuk om zo bij elkaar inspiratie op te kunnen doen.

Waar blijft die beloofde zon nu? De temperatuur is wel wat aangenamer , maar een zonnetje is toch ook wel heel erg welkom hoor. Je hoort de vogeltjes al heerlijk fluiten, die hebben er echt zin in en ook heb ik de eerste vlinders al gezien.
Dat komt natuurlijk goed uit, want bij de De Creatieve Zebra  vragen ze een kaart met een dier en bij Cards and Scrap  willen ze graag een kaart met vlinders zien.
Het kaartje wat ik nu  geplaatst heb zitten die dan  ook op.



Als basis heb ik een witte kaart met daarop design papier met vlinders,  De afbeelding van het poesje in de schoen is een uitdruk  3D afbeelding, deze heb ik vorig jaar bij een candy gewonnen, met een X-cut mal heb ik het uitgesneden, nog een paar vlinders en hartjes uit het restpapier geknipt en er nog bij gezet, nog een groet er op en de kaart is weer klaar om te versturen,
bedankt weer voor jullie leuke en lieve reaktie's en ik kijk daar ook nu weer naar uit, groetjes weer en veel blog- en freubelplezier,



 

zondag 14 april 2013

Ik ga op reis en neem mee.........

Ja ja, geloof het of niet, het zonnetje komt eraan, weliswaar voor even heb ik begrepen van de weermannen, maar hij gaat het in ieder geval proberen. En dan gaan er dankzij de koude start van het voorjaar en ondanks de crisis toch weer heel veel mensen de warme zon opzoeken binnenkort, dat heet dan voorjaarsvakantie.

Wij blijven wel thuis hoor, ik hoef niet meer zo nodig, wel de zon natuurlijk, maar dat reizen bedoel ik meer. Komende week is een nichtje van ons jarig en voor haar heb ik deze kaart gemaakt, zij gaat namelijk ook snel met vakantie naar het buitenland. Deze digi vond ik onlangs op het internet en vond haar zo leuk voor een "jonge dame" dat ik eigenlijk al direkt dacht;  yes ik weet voor wie die gaat worden. Nu heeft Krea2day weer een challenge voor de maand april waarin je mee kan doen met een kaart met pastelkleuren, nu ben ik meer van de felle kleuren, dus dat op zich is al een uitdaging.



Het formaat kaart is dit keer ook anders, de basiskaart is wit met daarop pastelgroen dp, deze heb ik ge-embost zodat het er niet te gladjes uit zou zien, de digi heb ik dus van internet, volgens mij Pinterest en heb deze met mijn potloden ingekleurd vervolgens uitgesneden met een X-cut mal, de roze daaronder wat vergroot (gewoon met potlood om de mal heen getekend) kleine licht groene pearldrops langs alle randen en een paar poststempels in het kader van de paspoortcontroles.
Aan de boven en onderkant een roze lintje met 2 vilten bloemetjes van een memoryboxmal met een pareltje erin en rechtsonder de taart met kaarsjes voor haar verjaardag.
Ja en ben ik weer heel benieuwd wat jullie van deze crea vinden, ik vind het altijd weer spannend hoe het eindresultaat zal zijn.

Bedankt weer voor jullie altijd gezellige reaktie's, ik geniet er echt van en ik ga zo mijn rondje blogs weer doen, er is weer genoeg geplaatst zag ik uit mijn ooghoek, groetjes en geniet van een heerlijke zonnige dag en tot de volgende keer, Jeannette

   

donderdag 11 april 2013

Mijn eerste Cas kaart of toch niet?

Hallo weer allemaal, alweer een kaartje af , dus maar weer even showen aan alle trouwe volgers en bezoekers. We houden elkaar lekker bezig zo en doen iedere keer weer nieuwe ideetjes op, tenminste zo gaat het bij mij. Allemaal weer blij met die leuke reaktie's iedere keer weer, daar gaat wel heel veel tijd in zitten, maar it's all in the game toch?
Zo heb ik al verschillende keren bij jullie gereageerd op Cas kaartjes, ik had geen idee wat het betekende, maar kwam er dus door de bezoekjes wel achter, zo leer je iedere keer weer. En geloof het of niet......, ik heb nu mijn eerste Caskaart gemaakt, tenminste ik hoop dat jullie ook vinden dat dit er een is. Ik had kleurwerk meegenomen op vakantie, dus dit schattige beertje lag al te wachten op een bestemming en die heb ik gevonden in de uitdaging van  kleuren met potloden

 

Voor het kaartje heb ik als basis craftpapier gebruikt, dan het nieuwe designpapier van Eline van MD, de randen met de distresser bewerkt en met distress inkt.  Het golfpapier heb ik niet gekocht maar dit zat om een pakje koekjes heen, ik had zeker een vooruitziende blik want niet veel later zag ik dit papier in de winkels liggen.  Het beertje is van een acryl stempel, ik weet alleen niet meer van welk merk. Verder nog een paar knoopjes  en een tekstje erop en het beertje gaat naar een nieuwe eigenaar.

En ja hoor, natuurlijk kijk ik weer uit naar jullie reaktie's, zo blij word ik daarvan,
bedankt weer voor jullie bezoekje en tot de volgende keer,
 groetjes Jeannette
 
 

woensdag 10 april 2013

Late Pasen of 1 april?

Goedemiddag weer lieve blogvolgers en bezoekers,  eerst maar even een nieuwe volger welkom heten en dat is Mirande, leuk dat je mijn blog wilt volgen en ook weer fijn voor de inspiratie die we bij elkaar kunnen opdoen.

Tja en toen zag ik toch op het blog van Fadengrafik een uitdaging staan voor een Paaskaart, ik dacht toch echt dat het een grapje was, het was nl. ook 1 april, dus ik dacht "ja doei, neem je moeder in de maling"  maar toen ik Corrie en Cindy had gesproken op de beurs bleek het toch om een echte uitdaging te gaan.
Gisteren heb ik dus even in mijn voorraadje borduurtjes gekeken en ik vond zowaar een passend patroontje, nog een stempelafdrukje erbij gezocht en vond deze grappige stempel die ik ooit eens op een beurs heb gekocht maar nog nooit had gebruikt, je ziet maar, wie wat bewaart die heeft wat.

 
Het patroontje is van Christien van de Akker, het stempelafdrukje heb ik uitgeknipt en op een stans van Marianne Design gezet, nog een strookje gras eronder en een aantal bloemetjes erbij gezet en toen vond ik het toch echt een Paaskaartje, dan ligt die maar vast klaar voor volgend jaar, oh ja vergat ik nog te vertellen dat ik het afdrukje heb ingekleurd met potloden, ik ben een voorzichtig voorraadje aan het aanleggen van de Faber Castell potloden, die kleuren echt heel mooi.
Ik heb weer genoten van jullie leuke reactie's op mijn vorige berichtjes en ik ben nu natuurlijk ook weer heel benieuwd wat jullie van dit kaartje vinden, groetjes weer en tot de volgende keer,
Jeannette
 
 




  

zaterdag 6 april 2013

fleshanger met chocolaadjes

Hallo allemaal, natuurlijk eerst weer even zeggen dat ik weer helemaal blij was met jullie leuk reaktie's op mijn vintagekaart, de ontvanger was er ook erg blij mee en daar ging het om, heb je voor je gevoel toch weer eer van je werk.

Vandaag nog even een bezoekje gebracht aan de creabeurs in Rijswijk en daar heb ik Corrie met dochter Cindy en haar vriend ontmoet, het was de eerste keer dat we elkaar zagen nadat we al heel veel blog- en mailkontakt hebben gehad, zo leuk en het voelde zo vertrouwd, we zaten te praten of we elkaar al jaren kenden, grappig is dat toch.
De beurs was niet te druk, zodat je goed overal bij kon, niet dat ik veel van plan was te kopen, maar ik vind het altijd heerlijk om even rond te struinen. Ik had 2 opdrachtjes bij me en zelf heb ik nog wat papier en een memoryboxmal gescoord en toen weer huiswaarts gegaan.

Gisterenavond heb ik nog deze flessenhanger gemaakt, altijd moeilijk om iets te maken voor een man, maar ik heb een leuk patroon hiervoor van Sandra, en het is weer aardig gelukt. Ik heb er wat chocolaadjes ingedaan en daarachter een gripzakje met geld, aan de fles gehangen, nog een leuk foliepapier erom met kleurig lint en dan kan het naar zijn bestemming



Met deze flessenhanger wil ik meedoen aan de challenge van creapaleis   daar wordt een mannenkaart of andere creatie gevraagd, ik ben weer benieuwd wat jullie van deze creatie vinden, bedankt weer voor je bezoekje, ik ben er weer erg blij mee, ik breng altijd een tegenbezoekje, het is leuk om zo al die mooie kaarten en andere dingen voorbij te zien komen,
groetjes weer en tot de volgende keer, blog ze, Jeannette


donderdag 4 april 2013

Vintage Carrouselkaart

Hallo allemaal, eerst wil ik jullie weer bedanken voor de leuke reaktie's op mijn vorige kaartje.
Na zo'n heerlijke week weg moest ik het toch wel weer even bezuren, dus even een beetje rustig aangedaan.
 Onze kleindochter is met haar team tweede geworden tijdens het internationale voetbaltoernooi, echt een heel mooi resultaat en ze hebben tevens de sportiviteitsprijs gewonnen, super toch?

Natuurlijk wel met mijn kaartjes in de weer geweest, voor een deel ook in dat koppie van me, want geloof me of niet, daar wordt ook veel werk verzet hoor. Met name voor deze kaart, pfffff, heeft me wel hoofdbrekens gekost, nog net geen slapeloze nachten. Voor een jarige vriendin wilde ik deze carrouselkaart maken, ik dacht er eens lekker voor te gaan zitten (dat was dus 3 dagen geleden ) nou zat ik wel goed, alleen het kaartje kreeg maar geen gestalte, oh zo balen als het eens niet zo wil vlotten. Wat een mooie maar lastige mal is dat toch, aangezien ik het toch wilde laten staan, moest ik de grondkaart (zo zal ik het maar noemen) naar binnen en ook weer naar buiten vouwen, anders zag je weinig van de kaart zelf. Ik heb de kaart vervolgens beplakt met nostalgisch rozenpapier uit een blokje.

 
Hierboven zie je de voorkant van de kaart, het ovaal is uitgesneden met een snijmal van MD en daar zat de kleine passe-partoutmal bij (zie binnenkant) op de voorkant heb ik een poezieplaatje geplakt, vond ik er echt bij passen, het woordje party is een splitpen, die vond ik nog tussen mijn bloemetjes.
 

Hier staat een foto van de binnenkant van de kaart, met de kleine passe-partout, het meisje op de bank is van een knipvel van Yvonne Creations, het salontafeltje met kop en schotel en de hanglamp zijn stempels die ik met potlood heb ingekleurd en daarna uitgeknipt

 
Hier zie je kaart in zijn geheel aan de binnenkant, aan de linkerkant linksonder ook weer een poezieplaatje en wat struikjes en plantjes van een knipvel, de boom en hedera zijn weer van een mal van MD.
Op de basis van de kaart zit een stans van Joy met een stempel met de verjaardagsdatum.
Begrijpen jullie dat ik hier wel de nodige hoofdbrekens over heb gehad? Ik ben heel benieuwd hoe de jarige hierop zal reageren.
 
Met deze kaart wil ik meedoen aan de challenge van kleurenfestijn  - anything goes
en marianne design divas - inspired by gardens
 
En natuurlijk ben ik ook weer heel benieuwd naar jullie reaktie,  heel leuk dat jullie een weer een bezoekje hebben gebracht aan mijn blog en graag tot de volgende keer,
 
bloggroetjes, Jeannette